7 år!

Hvor i all verden har tiden blitt av? Tenk at mitt lille trilledyr har blitt hele 7 år gammel.  Det er egentlig ganske uforståelig. Men heldigvis er det ingen som har fortalt Rina akkurat dette. Hun er fremdeles like leken, morsom og rar som da hun var unghund. Og jeg håper at jeg får beholde henne i mange, mange år enda. Og jeg priser meg lykkelig at Hanna insisterte på at jeg måtte ha en valp fra Faunas siste kull, kan rett og slett ikke forestille meg et liv uten denne fine, snille, smarte hunden min ❤

Dagen ble feiret med kylling og godbitsøk. Det var noe dyret satte pris på, spesielt siden hun har løpetid (note to self: startet den 1. september), så hun er mest opptatt av intimhygiene, kos, mat og søvn.

Og sånn apropos løpetid. Rina løper med cirka 13 måneders mellomrom, rare urhunden min, og gullfiskhukommelsen min klarer aldri å huske hvor rar hun blir de siste par dagene før løpetiden. For noen dager siden var vi nemlig på vår faste kveldstur. Siden det var en utrolig fin solnedgang, tok jeg frem mobilen for å ta bilder. Båndet til Rina hadde jeg rundt håndleddet mens jeg prøvde å holde mobilen i vater.

Jeg rakk å få tatt bildet over før Rina, som lenge satt fint ved siden av meg, reiste seg, snublet i en stein, ble skremt av steinen og prøvde å pile av gårde. Resultatet var at jeg tok en fin piruett og mobilen fløy gjennom luften og landet i grusen. Det hadde virkelig klikket for min ellers så sindige hund, tenkte jeg, og brølte skikkelig til. Makan til fillebikkje, liksom. Mobilen ble enda mer knust en før, så nå må jeg ha ny :/ I tillegg hadde jeg ropt så høyt at en av naboene kom kjørende ned til sjøen for å se om alt stod bra til, hahaha.

Det var først neste dag, da jeg fant bloddråper på gulvet, at jeg kom på hvor utrolig rar Rina alltid blir like før løpetiden. Godt det bare varer noen dager, for jeg hadde ikke orket å leve med en hund som bokstavelig talt er redd sin egen skygge.

Sånn bortsett fra å være i hormontåken har vi faktisk gjort litt fornuftige ting også. Blant annet har jeg begynt på et lite fri ved fot-prosjekt. Rina har alltid vært utrolig nysgjerrig, men det passer jo dårlig at hun skal sjekke ut rare gresstuster eller steiner under fri ved fot. Så nå har jeg begynt å legge ut masse godbiter der vi trener, også øver vi på at vi kan gå fint fri ved fot selv om vi går over noe så interessant som supergode leverbiter 😀 Det er allerede fremgang å spore, så jeg skal legge på flere slike forstyrrelser etterhvert.

Også har Rina fått besøk av hele tre unger denne uken. To 7-åringer og en 8-åring, alle tre har kommet innom for å få kose litt med henne. Rina synes det er helt supert, enda flere som kan kose på henne, hihi. Og de to jentene på 7 fikk seg en god latter da jeg spurte Rina «Hvor Egil er?» og hun løp inn og kom tilbake med en kose-elg 😀

I dag (eller, strengt tatt var det i går) har jeg tenkt litt vedmodig på at jeg valgte å ikke ha valper på det rare hundedyret mitt. Hun er kanskje ikke verdens vakreste groenendael etter rasestandarden, men du verden så mye positivt hun kunne gitt videre. Hun og de 5 kullsøstrene hennes er fortsatt veldig jevne, både i personlighet og utseende, de er en gjeng smarte, trenbare, arbeidssomme og skikkelig snille hunder. I kullet finnes det både en JWW og en sporchampion, i tillegg har alle bortsett fra én gått lydighetskonkurranser med bra resultater.

Jeg skulle så gjerne hatt en valp etter henne og sett de genene bli videreført. Men da vi ble informert om at faren til B-jentene hadde epilepsi, og at to halvsøstre hadde utviklet epilepsi før fylte 2 år, ble det bare sånn. Etter mange lange samtaler med flere belgereiere og oppdrettere, fant jeg og Hanna ut at vi ikke ville ta sjansen. Det viktigste er nå uansett at alle de seks B-jentene fortsatt er friske og fine på alle måter. Jeg håper vi får beholde dem alle i mange år fremover.

Oppe fra venstre: Rina, mamma Fauna, Nana, Jade, Tara og Pusu. Mangler bare bilde av Babiole.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til 7 år!

  1. Prima sier:

    Grattis med dagen på etterskudd.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s