O’Happy Day

Rina plukker metallapportVi har faktisk trent litt vi. Lydighet. Sånn halvveis seriøst til og med. Og Rina ble glaaaad. Herlighet, jeg hadde helt glemt hvor gøy hun syntes lydighet er. Hun gikk og diltet spent etter meg i over 10 minutter etter treningen i håp om at jeg kanskje ville trene litt til. Om ikke det vekker treningsmotivasjonen min, så finnes det ingenting som kan få meg til å trene skikkelig igjen.

Det var riktignok bare en liten økt for oss to i hagen til foreldrene mine (de har perfekt plen til lydighetstrening). Og det var ikke akkurat planlagt.

Vi var på besøk der, også så jeg bruksmetallen ligge i kassen sammen med det andre treningsutstyret. Rina, som elsker å apportere det meste, har egentlig alltid hatt et dårlig forhold til bruksmetallen. Den triller vekk når en stakkars hund prøver å plukke den opp!!! Det er dårlig gjort. Men så tenkte jeg at det måtte være lettere for henne å ta den på fin og myk gressplen, og det hadde jeg faktisk rett i.

Først kjørte jeg en runde med rent opptak og belønning for det. Rina visste godt hva hun skulle, og plukket uten problemer. Så det endte opp med full øvelse, og fine trilledyret mitt husker akkurat hvordan dette skulle være. Hun kom inn i utgangsstilling og holdt til og med godt i apporten helt til jeg hadde sagt «Takk». Litt smårusk er det naturlig nok å ta tak i, men alt i alt skal det ikke mye til før den øvelsen kan fungere i konkurranse igjen.

Deretter prøvde vi litt innkalling med dekk, som var veldig fin. Tidligere har problemet vært at hun løper så raskt og det går et lite sekund fra jeg roper «dekk» til hun faktisk reagerer, men tempoet var mer kontrollert nå (sikkert fordi hun var noe usikker siden det var lenge siden sist), og dekken og innkomsten var fin.

Jeg testet også ut litt fri ved fot og sitt under marsj. Fri ved fot er nok det vi trener oftest når vi har sånne «tulletreninger» for moro skyld. Da pleier jeg prøve å riste henne av meg, og hun synes det er kjempegøy at jeg gjør rare ting, som å snurre noen runder, rygge mye, bråsnu, osv. Så fri ved foten så bra ut, litt ploging blir det fordi hun er ivrig. Men sitt under marsjen var knallfin. Det husket jenta 🙂

I tillegg trente vi en god runde med avstandskommandering og neseprøve. Og her er det mye å gjøre. Spesielt på avstandskommanderingen. Den må jeg nok gå helt tilbake til start med og få trent inn igjen at «stå» faktisk betyr stå og ikke «vi prøver sitt fordi belgeren har lyst til å gjøre ting så fort som mulig og ikke har tid til å høre helt etter.» 😀 En del frem- og bakdrift ble det også. Definitivt noe å gjøre inne i stuen når vestlandsværet herjer ute.

For å sjekke hvor mye hun husket av neseprøven, la jeg ut en hel drøss neseprøver på plenen, også med én med min lukt på midt i haugen. Først søkte hun fint over alle, men etter å ha søkt i noen sekunder (ja, med belger går det fort) gikk hun for en «jeg bare tar en og satser på at det er den rette». Jeg tok pinnen fra henne og sendte henne ut i nytt søk, og da fant hun den rette. Nesen fungerer godt den, men hun har ofte hastverk. Så her er det mer å jobbe mye med.

Siden vi var så godt i siget avsluttet jeg liksågodt med en liten enkeltdekk med skjult fører. Det gikk jo bra, men jeg var bare ute av syne i ca 1 minutt for å sørge for at hun lyktes. Rina syntes økten var alt for kort, hun digger å jobbe. Så om motivasjonen holder seg, blir det nok å satse mot konkurrasen igjen etterhvert. Kryss fingrene 🙂

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til O’Happy Day

  1. Prima sier:

    Det er så gøy med slike treningsøkter:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s