Jeg hadde visst en blogg…kom jeg på

«Kan vi ikke leke nå?» – Rina

Den som venter på noe godt, osv… Dessverre kan jeg ikke akkurat skryte av å ha kvalitetsstoff rede til å dele med dere. Men fant ut at jeg skulle oppdatere bloggen etter gammelt.

Her tusler og går det, egentlig er det rart hvordan dagene flyr, fylt av hverdagsrutiner forsvinner de før jeg rekker tenke så mye over det. Også jeg som hater rutiner. På tide å få gjort noe med den saken.

Rina nærmer seg styggfort hele 7 år, heldigvis er det ingen som har fortalt henne det, så hun er fortsatt den lekelystne, smårampete og veldig skjønne hunden som hun alltid har vært. Er så uendelig glad for at akkurat hun kom til meg.

Det har blitt så og si ingen organisert trening på oss det siste året, og iallfall ikke noen konkurranser. Men vi leker nå litt lydighet for oss selv, og onsdagen ble vi plutselig lokket med på sportrening. Og herlighet, jeg hadde rent glemt hvor glad Rina er i å gå spor, og ikke minst hvor flink hun er.

Siden det er år og dag siden sist hun har gått spor, ble sporet ganske kort og jeg begynte med å legge ned noen godbiter i begynnelsen av sporet. I tillegg la jeg ned noen LP-neseprøver underveis og en leke i slutten av sporet. Tipper sporet var et sted mellom 150 og 200 meter, det hadde lagt i nærmere 1 time, gikk på gress, like ved motorveien på helt ukjent sted.

Rina hadde iallfall ikke glemt hvordan det var å gå spor, og bortsett fra litt rot i starten fordi hun ble distrahert av godbitene (note to self: ikke mer godbiter i sporet), gikk hun som en dronning med nesen godt plantet i bakken. Plukket pinne kunne hun også, og hun var egentlig mer enn klar for å gå videre etter å ha lekt litt med ballen i sporslutt. Konklusjonen er at vi må trene mer spor, for dette var gøy 🙂

Og siden jeg har blitt bitt av sporbasillen, fant jeg ut at vi også må få gjort noe med neseprøven. Så nå blir det neseprøve-trening à la Hege Johnsen (iallfall etter tipsene hun ga meg), nemlig stor haug med neseprøver i gresset, og gjemme den riktige pinnen et stykke unna de andre – for så å flytte den gradvis nærmere. Ettersom Rina er like apportglad som alltid, gjelder det å minne henne på å bruke nesen straks hun ser pinnene.

Hvem vet… Kanskje begynner vi også prosjekt fellesdekk igjen? Om jeg gidder da. For jeg tenker mye på at jeg har en alt for god hund til å la henne bare daffe rundt som kose-/familiehund. Ikke at hun vantrives som det, hun har det som plommen i egget, men for en stund siden tok jeg henne på fersken da hun dro en bok ut fra bokhyllen min: «Educational Psychology». Lurer på hva hun tenkte å trene meg til å gjøre…

Vel, det får bli alt for nå. Jeg er overtrøtt og kjenner at kreativiteten har lyst til å ta overhånd 🙂 Satser på å blogge igjen om ikke så alt for lenge. Jeg må jo ha treningsdagbok om vi skal ta dette sporopplegget sånn halvveis seriøst 😉

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Jeg hadde visst en blogg…kom jeg på

 1. Prima sier:

  Hei gøy å se dere igjen. Gleder meg til å følge dere på videre spor eventyr

  • dawildah sier:

   Tusen takk 🙂 Jeg skal prøve å blogge litt oftere enn én gang i året 🙂 Går det bra med dere?

   • Prima sier:

    Hei vi har det tålig fint, sliter litt med fjortistendenser og fluehode men vi koser oss vi:)

   • dawildah sier:

    Heldigvis pleier sånt å gå over, før eller siden 😀 Trener litt med en goldengutt på rundt året, og det er først da jeg ser hvor moden Rina faktisk har blitt. Selv om hun fortsatt er fryktelig barnslig, hihi.

   • Prima sier:

    Jeg vet det går over, og det har jo sin sjarm. Bare ikke akkurat når det skjer:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s