Vi trener fortsatt :)

En uke har gått siden stevnet, og vi er fortsatt ivrige i treningen. Det tror jeg er rekord for de siste to årene. I tillegg til trening mandag, og fellestrening torsdag (den ble ikke spesielt effektiv, men vi møtte iallfall opp), så har det blitt en del trening i hagen og i stuen. Hagen er formet som en stor trekant, med huset og busker plassert slik at det omtrent er umulig å få trent rutesending og innkalling. Men litt får vi gjort.

Dette har vært ukens prosjekter:

 • Enkeltdekk og enkeltsitt med økende forstyrrelser. Samtidig øker jeg tiden hvor jeg det ikke skjer noe som helst. Rina både ligger og sitter trygt i hagen, selv om jeg går over henne og kaster leker rundt hodet på henne, så her hjemme går jeg fort frem. Vi får legge på fellestreninger og treninger på andre steder (parkeringsplasser og slikt). I tillegg må jeg få trent på at jeg går langt vekk før jeg forsvinner i skjul.
  Og som et sideprosjekt holder vi på å trene inn flatdekk, noe Rina synes er veldig artig, hehe. Hun ligger og logrer, og begynner å få en fin forståelse for at haken skal ligge i bakken.
 • Fri ved fot – jeg oppdaget at det er et mønster i hvor Rina ramler ut under fri ved foten. I tillegg til at hun synes lange, rette strekk er kjedelige, tar hun seg en titt rundt på helomvendinger og vendinger under marsj. Jeg tror hun gjør det for å orientere seg på hvor vi går (litt forståelig ettersom jeg har vært kjent for å krasje inn i ting under fri ved fot), men det skal helt vekk.  Så for tiden går jeg i sirkel :p
 • Sitt under marsj er forsåvidt grei. Hun setter seg kjapt, der gjør jeg ikke så mye mer. Men vi jobber med at labbene skal være helt i ro uansett hva jeg finner på.
 • Innkalling – Repeterer den av og til, spesielt med belønning bak henne. Så håper jeg at den holder seg.
 • Rutesending – Det går fort unna med Rina, og jeg sliter ofte med å holde følge. Så jeg har begynt et prosjekt for å få inn en god bråstopp, uansett hvor hun løper. Men den eneste løsningen jeg ser, er at jeg må få dempet tempoet hennes litt, og gjøre henne vant til å virkelig bråstoppe på kommando. Jeg kaster ball, og brøler «STÅ» (naboene tror nok at det har klikket for meg :p), så får hun «værsågod» når hun bråstopper. Og jeg varierer om hun får henge ballen jeg kastet, eller om hun får belønning fra meg. Rina synes at dette er vanskelig, men hun tar poenget fort. Jeg tror at vi begge har godt av å jobbe litt med selvbeherskelsen 😉 I tillegg er dette en fin øvelse for meg. Nå får jeg sett veldig godt hvor hun stopper i forhold til hvor jeg kommanderte.
 • Apportering – Selve apporteringsbiten (både metall og hopp over hinder) fungerer veldig bra. Jeg har kjørt noen runder med opptak, og de er fine. Så jeg tror hun bare var litt uheldig med opptaket søndagen. Prosjektet nå er å få bort tyggingen. Hun begynner å tygge idet hun er en meter eller to foran meg, og snur apporten noen runder i munnen på veien inn. Så holder hun fast mens hun venter på avlevering. Og det er ikke «tygg»-tygging, hun skifter rett og slett grep. Jeg tror det kommer av at hun konsentrerer seg veldig om å komme på plass, så jeg har nå tatt noen økter hvor jeg belønner idet hun er på vei tilbake til meg. Så langt ser det ut til å fungere.
 • Neseprøve – Nå har jeg flyttet glassene ut, og trener alltid neseprøve like etter noen økter med apportering. Ettersom jeg har knust et par av glassene, har jeg nå 4 glass med pinner i, også legger jeg urørte pinner mellom glassene. Til sammen blir det 9 pinner ute, og Rina har vært veldig flink. Hun rører ikke pinnene som ligger løse, og markerer sikkert på den rette pinnen. Jeg skal skynde meg sakte, og håper at vi har denne øvelsen i boks til neste stevne (det blir trolig i slutten av mai).
 • Avstand – Dette er stueøvelsen vår, og det går veldig seint på frem. Tålmodighet er vel stikkordet, selv om både jeg og Rina mangler akkurat det 🙂
 • Helhet – Det eneste jeg ikke har fått trent noe særlig på, er å strekke tiden mellom belønning. Altså å ta to-tre øvelser på rad før Rina før belønningen sin. Jeg har riktignok vært flinkere til å bruke avstandsbelønning, men jeg må bli mye flinkere til å variere hvor lenge vi trener før Rina får belønning. Og jeg må huske å gi lovlig konkurransebelønning før hun får «værsågod» og leke/godbiter.

Puh, det er mye å gjøre. Men som sagt, det blir trolig nytt stevne i slutten av mai. Jeg er usikker på om jeg skal delta på stevnet på Voss, eg tviler på at fellesøvelsene vil være sikre nok til den tid. Det er veldig langt å kjøre bare for et treningsstevne, spesielt når det skal være et par uoffisielle stevner og et par offisielle stevner i Bergen. Så jeg tror neste offisielle stevne blir Belgerklubbens kveldsstevne den 27. mai, dersom det ikke blir avlyst. Oppfordring til alle som måtte lese dette: Meld på til det stevnet 🙂
Og det kommer et uoffisielt kveldsstevne den 15. mai, som vi skal på. I tillegg er det tre stevner i juni. Så vi får nok å gjøre.
Toppen av lykke er at vi har fått plass på kurs med Synnøve Matre, noe jeg gleder meg veldig til. Og nå ser jeg at jeg skal være hos mine foreldre om 3 minutter (de bor 10 minutter unna *kremt*), så det var slutten på dagens surr fra meg.

 

Dette innlegget ble publisert i Hundetrening, Lydighet, Trening. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s