Trening

I dag har vi fått en veldig trivelig treningsøkt i godt selskap. Etter kurset (husket jeg å nevne at vi har vært på kurs? Nei… Hjelpes, jeg må blogge om kurset så jeg husker alle tipsene vi fikk!) og helgen har vi fått flere nye treningsvenner, og det hjelper på motivasjonen og treningsgleden. De siste dagene har jeg nesten gått rundt i en lykkeboble, fordi det er så kjekt å se andre glede seg over lydighet og å se de gjøre det bra. Da er det jo ekstra kjekt at de har lyst til å trene litt sammen med oss. Så fremover kommer det til å bli mange treninger. Jeg skal rett og slett ta meg tid, selv om jeg egentlig ikke har tid til overs 🙂 Jeg har nesten lyst til å sette lydighetsmål, men skal styre meg for å ikke dempe gleden.

I dag var vi på første trening, denne sammen med to trivelige groenendael-jenter og deres eier. Og de var riktig flinke, så det skal bli artig å se hva de får til i fremtiden.
Rina var veldig glad for å være tilbake på banen der konkurransen hadde gått, og hun hadde litt høye forventninger. Så jeg benyttet en stund til å bare sitte på banen og kose med henne, selv om både rute og leker var fremme.

Først begynte vi med en liten oppvisning, hvor vi gikk gjennom de fleste øvelsene i klasse 1. Jeg glemte å vise stå under marsj, men det var en kjekk liten gjennomgang for oss, ettersom det programmet er mye kortere enn det vi er vant til.

Stikkordet for dagens trening var rett og slett «ro.» Vi fikk trent både fellesdekk, og Rina så veldig trygg ut der hun lå. Jeg velger å gå langt tilbake i treningen, og stod riktignok bare på noen få meters avstand. Men det var en helt annen ro over henne enn det har vært tidligere. Nå skal jeg ta små steg videre, og jobbe for å virkelig få en sikker dekk. Noe av det som inspirerte med dagens treningskompiser var at de egentlig er NRH-folk, og i NRH har de et litt annet syn på og bruk av nettopp dekk og bli. Under søk må føreren gjerne gå inn i en hytte for å se etter folk, og da er det viktig at hunden kan ligge i dekk utenfor, og at hunden alltid skal føle seg trygg når den blir lagt ned sånn. Så jeg tenker å benytte meg litt av den tankegangen når jeg trener alene. Rina skal kunne legges ned ute, overalt, og være vant til at det er trygt og at jeg kommer tilbake. Det blir rett og slett en utfordring for meg å kombinere dekk med både turer, besøk, og alle andre hverdagssituasjoner.
Jo, glemte nesten helt at det blåste så veldig at hundene holdt på å blåse overende der de lå, hehe. Vi fikk nok forstyrrelser fra både vindkast og en presenning som blafret i vinden.

Vi fikk også trent på enkeltsitt med forstyrrelser. Rina var litt opptatt av hva de andre holdt på med, spesielt da de lekte med ball, men hun hadde potene i ro. Jeg jobbet også litt med å gå rundt henne mens hun sitter, for da flytter hun ofte på frembeina.

I tillegg jobbet jeg med fri ved fot med forstyrrelser, og med spesiell fokus på å gå lange, rette, kjedelige strekk. Rina var helt med i dag, ploget litt i starten, men gikk seg fint ned. I dag mistet jeg henne ikke slik som på konkurransen. Så her er det bare å pøse på med forstyrrelser og kommandering. Jeg øyner et lite håp for denne øvelsen. Jevn trening skal visstnok hjelpe 😉

Selv om Rina har en innkalling som er kanonbra, så valgte jeg å kjøre en gjennomgang av den også i dag. Jeg har ikke tenkt å la den forfalle, og det så veldig bra ut 🙂

Vi var så vidt innom både avstandskommandering og rutesending. Men siden det blåste så veldig, fikk jeg ikke brukt musematte på ruten, og hele ruten blåste til slutt bort. Vi får ta det igjen når vinden har løyet.
Jeg har forresten satt som mål at vi en dag (dette vil ta tid og mye trening) skal få like vakker avstandskommandering som Skoj (til Niina Svartberg) har i denne videoen. En vakker dag…

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s