Konkurranse, dag 2 + Treningsplan!

Image

Sånn (bilde over) ser det ut når Therese ikke husker forskjell mellom høyre og venstre. Vi har konkurrert i dag også, samme dommer og sted som i går. Og samme veldig fine forhold. Det ble ikke stort å skryte av for vår del, i dag ble til og med apportopptaket dårlig. Men vi fikk med oss en herlig 10-er på innkalling med dekk. Den reddet virkelig dagen, spesielt ettersom dommeren ikke er av de som deler ut 10-ere i øst og vest 😀 (Ps. Jeg liker sånne dommere, det er ikke gøy å få en ufortjent 10-er.)
Kjempefornøyd. Resten skal jeg skrive mer om i morgen. Kritikkskjemaet ligger i bilen, og jeg nekter å reise meg fra sofaen akkurat nå :p

Nå over til noe mye viktigere, nemlig en treningsplan for tiden fremover. Dette må vi jobbe med:

 • Fellessitt/Fellesdekk – Gå helt tilbake til start, og trene bli = låste labber. Rina har blitt fæl til å trippe, og vi må rett og slett forkusere på ro og konsentrasjon. Så får vi bygge videre på det derfra.
 • Fri ved fot – Gå flere lange, rette strekk. Jeg har fokusert på posisjon og vendinger, men det hjelper ikke å ha fine vendinger når hunden faller helt ut ellers… Konsentrasjonen og fokuset må tilbake på vanlig (kjedelig) marsj.
 • Sitt under marsj – Selve sittmomentet er bra, vanligvis til en 9-er, kanskje også 10. Men det hjelper lite når Rina flytter på labbene idet jeg går rundt henne. En så liten ting ødelegger en ellers fin øvelse. Igjen, jobbe med konsentrasjon og ro.
 • Innkalling – vedlike holde den fine innkallingen, og fortsette å trene mye med avstandsbelønning bak for å holde tempoet nede.
 • Rute – Prøve å bruke musematte som retningsgiver isteden for å bruke leke i bakkant. Rina blir for opphengt i å lete etter leken, og glemmer helt å stoppe. I tillegg må vi jobbe med ro/bli i stå-momentet.
 • Apport over hinder – All jobbing med apportopptak og avlevering har fått frem tygging. Så nå skal vi jobbe med å løpe med apport, uten å tygge.
 • Metallapport – Jobbe med å sitte i ro mens jeg kaster ut apporten. Kaste ut, og belønne, også gir vi blaffen i hele apporten :p Rina trenger kanskje ikke mer apporttrening på en stund.
 • Neseprøve – Trene neseprøve på glass i kombinasjon med apporteringen for å få overført søket hun kan til konkurransesituasjon. Hun tygger riktignok litt på neseprøvene, men tror ikke at jeg skal jobbe noe med den apporteringsdelen av øvelsen før søket er 100%.
 • Avstand – Dette blir virkelig en «hjemme i stuen øvelse» for en stund. Går helt tilbake til start for å jobbe inn helt låste bakbein.
 • Helhet – Fokusere på ro, og få trent mye og ofte, spesielt med forstyrrelser. I tillegg må jeg fokusere på min del av jobben (lære forskjell på høyre/venstre :p) og trene flere øvelser på rad uten belønning. I dag ble Rina frustrert over at belønningen ikke kom, og holdt på å bygge seg opp i stress.
 • Føre treningsdagbok, og lage treningsplan for hver økt.
Dette innlegget ble publisert i Bilder, Konkurranse, Lydighet, Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s