Vi har konkurrert!

Ikke at resultatet var stort å skryte av, men det er et steg i riktig retning. Og, jeg begynner med det som gledet meg mest. Se på dette apportopptaket:

Image

Fotograf var snilleste Ingrid.

Jeg forventer ikke at dere husker det, men i klasse 2 ble apportopptakene et stort problem, enkelte ganger trillet hund og apport bortover i salig fornøyelse. Og sånt får man trekk for, mye trekk! Dette bilde minnet meg på nettopp det, og på alle øktene på stuegulvet hvor vi kun har jobbet med apportopptak. Treningen har virket!!!
Jeg lar det være en liten påminning til meg selv, for det så ganske mørkt ut en stund, men i dag fikk vi skryt for fine opptak, både på treapport og metall. Da må det jo bety at det er håp for resten?

Vi fikk også karret oss til to 9-ere i dag. Ene var for sitt under marsj (trekk for litt treig nedsitt) og den andre for innkalling med dekk (ønsket litt raskere neddekk). Dommer var forøvrig Jan Odd-Geir Sørmarken. En kjempetrivelig dommer.

Dagens store sorg var fellessitten. Her var Rina tydelig usikker, og la seg ned etter rundt halvgått tid. Ikke nok med det, hun trippet i tillegg før hun la seg ned. Veldig surt, for dette var en 10-er-øvelse tidligere.
Smultring nummer to fikk vi (som forventet) på fellesdekken. Her satte hun seg opp… Skal jeg bytte kommando på de to øvelsene? :p
Og den tredje nullen kom på ruten. Her rotet jeg, så den tar jeg helt på min kappe. Rina løp fint ut, og langt ut. Jeg stoppet henne ikke i tide, så hun endte utenfor med bakbeina. Også prøvde jeg å dirigere henne inn i ruta isteden for å legge henne ned. Jaja, man lærer så lenge man lever 🙂

På fri ved foten fikk vi en fin-fin 6-er… Rina føltes rett og slett ikke helt med i dag, og jeg følte behovet for å dra henne med. Opprykk kunne vi uansett se langt etter, så jeg valgte å bruke mange dobbeltkommandoer istedenfor å la henne falle helt bort. De gangene hun var på, var hun veldig med. Så det er enten eller, men jeg liker ikke å føle at jeg mister hunden.

Apport over hinder fikk vi 7,5 på. Hun hadde nydelig fart ut, flott opptak, nydelig fart tilbake, fin avlering…men «tygger» på apporten. Det er ikke direkte kjeksing, men hun skifter grep flere ganger. Dette er noe som har dukket opp etter all fokusen på opptak og avlevering, så jeg håper at litt apporttrening uten avlevering vil hjelpe.

Metallapport – 8,5. Rina er som alltid veldig klar for å apportere, og hun holdt på å tjuvstarte da jeg kastet ut apporten. Ellers var det både fin fart, fint opptak og fin avlevering. Rina hadde rett og slett lopper i blodet i dag :p

Neseprøve – 6. Jeg ble overrasket over at vi klarte å få poeng her. Etter to apporteringsøvelser er det nemlig veldig vanskelig å slå på nesen, så vanligvis pleier hun å bare plukke første og beste neseprøve. Men i dag løp hun ut (i ekte Rina-tempo), snuste litt, plukket en pinne (den rette, tror jeg), slapp den, plukket en annen, slapp den, plukket enda en annen, og valgte til slutt riktig. M.a.o. var det mye rot ute med neseprøvene, men jeg er veldig fornøyd med at hun faktisk klarte å koble på nesen. Vi har akkurat begynt å jobbe målrettet for å få orden på dette, og det bærer allerede frukter 🙂

Avstand – 6. I tillegg til litt fremdrift, måtte jeg ha to dobbeltkommandoer, så da forsvant poengene fort. Rina er litt som matmor, ting skal skje fort, uten å alltid tenke over hva man gjør *kremt* Uten dobbeltkommandoene ville jeg faktisk være godt fornøyd med den øvelsen. Den er på ingen måte perfekt, men den kommer seg!

Helhet – På arket står det 7, men jeg er ganske sikker på at dommer sa 7,5. Ikke at det betyr noe :p Det er iallfall nok å jobbe med, men jeg har en liten plan og en dose motivasjon. Så kanskje det blir bedre til neste gang?

Så, noen bilder. Fotograf var Ingrid:
Image
Det sorte dyret kan ligge, iallfall en liten stund… Men hun ligger veldig høyt, så nå skal prosjekt flatdekk settes igang.

164245_10151624665670420_640798075_n[1]Fri ved fot, et øyeblikk hvor hun var med. Hun gikk litt langt fremme, men heller det enn at hun faller ut.

«My precious!» Rina kan minne litt om Gollum når det gjelder ting som kan apporteres.

Dette innlegget ble publisert i Bilder, Hundetrening, Konkurranse, Lydighet, Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til Vi har konkurrert!

 1. Så herlige bilder,og godt dere fikk en god opplevelse:) Gøy når en ser fremgang:)

  • dawildah sier:

   Tusen takk. Jeg ble så glad for at noen tok bilder av oss.
   Og jeg velger å fokusere på fremgangen, selv om vi har hatt stor tilbakegang på mange ting. Det kommer seg nok med jevnlig trening 🙂

   Håper at det går bra med dere, og at prikkedyret har en god periode. Tenker på dere!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s