Hold dere fast!

 

Image

I’ve got news for you 🙂
Ikke bare blogger jeg, men jeg har faktisk litt lydighetsnytt å komme med.

Jeg har meldt oss på lydighetskurs…og nå skal jeg sjekke terminlisten for å finne stevner. Akkurat nå gleder jeg meg noe helt vanvittig til å gå på kurs, og den følelsen er det lenge siden jeg har hatt. Men ta det med ro, det er sikkert bare forbigående galskap :p

Kurset begynner ikke før i april, så nå må jeg og Rina faktisk trene litt, slik at jeg får en oversikt over hvilke problemer vi må jobbe med. Det morsomme med treningspauser er at man aldri vet hvordan ting fungerer når man begynner å trene igjen. Ting som før var et problem, kan plutselig ha løst seg av å ligge litt på hvil. Og ting som satt helt perfekt kan falle ut.

Jeg driver daglig med en slags fri ved fot-lek, hvor jeg plutselig stiller meg opp, klar for å gå fvf. Rina elsker denne leken, og hun raser alltid inn på plass (mer eller mindre skjevt). Også går jeg akkurat dit jeg føler for: Fremover, bakover, noen runder rundt meg selv, osv. Og jeg varierer tempoet. Egentlig gjør jeg mitt beste for å få Rina ut av posisjon. Hun har blitt veldig flink til å lese meg, så det skal mye til for å vippe henne av pinnen nå 🙂

I tillegg holder vi litt på med neseprøver på glass, men det er virkelig noe som kortslutter i hodet til Rina så snart pinnene ligger fritt på bakken – alle må plukkes! Med Sari syntes jeg apportering var veldig vanskelig å få til, og jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle få motsatt problem med neste hund. Vel, det er nok gjerne slik. Man lærer av feilene man gjorde med én hund, og tenker: «Det problemer skal jeg iallfall IKKE få med neste hund.» Også tar man det litt for langt andre veien.

Hva har vi ellers trent på? *tenke*
Jo, prøvde litt innkalling med dekk her en dag, og det fungerte fortsatt. Og vi har trent litt på avstandskommandering. I tillegg har jeg blitt flinkere til å legge Rina i dekk og gå fra litt. Jeg husker nemlig at jeg stadig ba henne sitte og bli som valp, det var litt med tanke på fellessitt, og litt fordi det er praktisk å kunne be hunden sitte og bli i ulike situasjoner. Og hun er jo flink på fellessitt. Så kanskje litt mer dekk og bli på en daglig basis vil hjelpe på fellesdekkproblemer.

Rina ser forøvrig ikke problemet:

Image

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Hold dere fast!

 1. Hilde sier:

  Kurs i april? Heldig du 🙂 (det er vel ikke et Hege-kurs?!)
  Da treffes vi vel på stevner i løpet av våren. (til tross for at det er så som så med klasse 2-øvelsene våre 😛 )

 2. dawildah sier:

  Ja, jeg gleder meg! Det er ikke kurs med Hege, men med Ann Christin 😀
  Og (uten at jeg har sjekket terminlisten), tror jeg første stevne for vår del blir vårspretten. Jeg drar nok ikke til Kvam, tror jeg.
  Gleder meg til å se dere, det går nok bra med klasse 2. Skal se at dere snart tar oss igjen 😀

  • Hilde sier:

   PS: Du vet vel ikke hvem andre som skal på kurset, bortsett fra meg og deg da 😉

   • dawildah sier:

    Rina og Luca? :p Nei, jeg vet ikke om noen andre som skal.
    Men gleder meg virkelig, og det blir så kjekt å være på kurs med dere igjen 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s