Hva feiler det Rina?

Gah…. Har akkurat brukt en fin sum hos dyrlegen for å finne ut hva som er galt med dyret. Tennene ble sjekket, renset og erklært hele, friske og fine (hypokondermatmor puster litt lettet ut). I følge dyrlegen hadde hun lite tannstein, så da kan jeg slutte å bekymre meg for det.
Men det er noe som ikke er helt som det skal. Det store spørsmålet er: Hva er galt?

Kanskje noen har tips til ting å få sjekket, om hun fortsetter å være merkelig. Symptomene er nemlig diffuse, kanskje innbiller jeg meg bare ting. Eller kanskje er Rina bare lei av at jeg jobber for mye? I løpet av den siste måneden-halvannen har Rina gått ned nærmere 2 kilo, fra 21,3 til 19,5. Riktignok har det vært et lite fôrbytte inne i bildet, da dyrebutikken ikke hadde det vanlige høyenergifôret hennes. Men det varte bare en liten uke.
I tillegg drikker hun mindre enn vanlig, og tisser sjeldnere.
Det som gjorde meg ekstra bekymret, var da hun begynte å pipe/sutre. I flere dager gikk hun rundt og sutret mye. Det var ikke langt ifra at jeg dro inn til dyrlegen natt til søndag, ettersom det er ca 7 uker siden Rina hadde løpetid, og matmor selvsagt så for seg livmorbetennelse. Det som holdt meg tilbake, var at Rina virker fornøyd. Hun løper, hopper, logrer og er sitt vanlige jeg, bortsett fra sutringen og at hun spiser/drikker dårlig.

Dyrlegen sjekket henne i alle ender, og tok blodprøver. Livmorbetennelse er det ikke. Blodverdiene var innenfor normalen, men hvite blodceller var i grenseland. I tillegg hadde hun litt feber. Ingenting av dette gir grunn til bekymring, men…
Ettersom Rina har hatt en del flåttbitt, tok dyrlegen en borreliatest, og de skulle ringe dersom denne ga utslag. Ellers får jeg bare se det an.
Det burde jo være positivt at ingenting galt ble funnet, men det hjelper ikke når magefølelsen sier at noe ikke er helt som det skal. Selv om jeg kanskje er «litt» hypokonder på Rinas vegne :p
Jaja, solen skinner, og jeg har faktisk lite å gjøre på jobb! Så jeg og Trilledyret skal ut for å nyte finværet.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til Hva feiler det Rina?

 1. verena sier:

  mh, det kan jo være mye forskjell…. Men at hun hadde feber er jo et tegn for en infeksjon som da kan være årsak til at hun gikk ned, sutrer….
  Hvor mye feber hadde hun ?
  dyrene er jo ikke noe bedre enn oss når det gjelder mulighet for små plager som infeksjoner ect… Og hvis noen eier sier, min hund har aldri hatt noe og jeg var aldri hos dyrelegen, lurer jeg på eieren og hvor mey den følger med… Finns selvfølgelig hunder, som både har mindre plager og som ikke viser når dem har noe, før dem er døden nær. Men ser på menneskene og da ser du hele spektret av både plager, dårlige former og syeklige og mer friske, noen som klager med en gang og noen som går med sine plager uten å si noe. Noen ganger er formen bedre, noen ganger verre.
  Jeg tenker på at du skreiv sist at dere hadde mye regn. det kan jo være en grunn til at rina går ned i vekt for hun må «fryse» seg varmere feks. Hundene trenger energie for å bygge opp pels og å varme opp kroppen. Og mye fuktig og kald vær er en belastning for nyresystemet. Så det kan være her hun har kanskje en liten infeksjon ?
  så lenge hun er ellers i form Therese, bør du ikke bekymre deg, men viktig følge med.
  Jeg er også fort bekymret hønemor og nøler ikke med å oppsøke vet for skjekk. Jeg følger daglig med Timbers vel og har tatt en del prøver, uten at det ble påvist noe :-p Men jeg liker å vite, istedenfor å lure. Tror ikke at Rina har borelia, men greit å skjekke…sutringa kan jo være at hun har blitt lei av at du jobber så mye ? eller at hun har inbild ?
  vi kan ikke se inn i dyrene desverre… så vi må leve med at dem ikke kan fortelle oss alt OG at dem forandrer seg med tiden 🙂 blir sutrete voksne kjerringer feks. :-p
  Krysser fingrene at alt er i orden !!!

  • dawildah sier:

   Tusen takk for et kjempefint og beroligende svar, Verena! Ja, det er jo sant. Vi får jo ofte småinfeksjoner som gjør at vi er litt dårlige, og som går over av seg selv. Hun hadde 39,5 i feber, men som dyrlegen sa, hun stresset etter tannrensen (den likte hun ikke), og han trodde at feberen kunne være pga det.
   Rina er vanligvis veldig blid og glad, uansett om hun har litt vondt (feks dårlig mage). Så den sutringen gjorde meg veldig bekymret. Og hun er en hund som trenger mye energi, hun har alltid hatt en høy forbrenning, så når hun spiser litt mindre, eller ikke høyenergifôr, går hun raskt ned i vekt. Det kan kanskje ha noe å si at hun er midt i verste røyteperioden nå også, så kanskje hun bruker mye energi på ny pels? Og, ja, det er kaldt, vått og ekkelt her, hihi.
   I det minste føler jeg meg litt roligere etter å ha vært hos dyrlegen og fått bekreftet at hun ikke har vondt noe sted. Jeg er skikkelig hønemor, så blir veldig bekymret når Rina ikke er helt seg selv.
   Vi får satse på at hun snart er helt seg selv igjen. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s