Trening hjelper!

Jeg kom til den overraskende (not) konklusjonen på en trening her i helgen: Trening hjelper faktisk! Etter en trening med fokus på forstyrrelser, blant annet med potetstappespisende person som vi gikk rundt, hadde Rina skjerpet seg mye, og var med selv om det stod en person helt oppi der hun skulle utføre sitt under marsj. Og jeg har funnet nøkkelen til å få bedre tempo (les: lavere) på innkalling, og dermed kjappere dekkmoment. Biteskinn var det som skulle til der. Øvelsen ble knallfin, så jeg får fortsette å jobbe slik.
Vi har også fått jobbet med fellesøvelsene. Sitten er fin, og jeg håper at den holder seg slik. Det ville jo være typisk om noe rusk dukker opp på et stevne. Dekken derimot… På hver trening har hun en runde hvor hun setter seg opp mens jeg går i fra. Jeg tror at jeg har funnet ut hva problemet er. Når hun er usikker på om hun virkelig skulle dekke, og legger seg sakte ned, så setter hun seg opp igjen idet jeg går fra. De gangene hun smeller ned i dekk, blir hun liggende. Så vi skal jobbe med neddekk og gå ifra. Jeg må også jobbe med avslutningen på fellesdekken. Her flytter hun seg gjerne litt når jeg går bak, og setter seg opp i noe som kan ligne på utgangsstilling… Hun setter seg gjerne opp på andres kommando også. Så det er en del å ta tak i.

Hva mer… Jo, fikk noen halvgode rutesendinger med fokus på å løpe langt ut. Men det løsnet skikkelig da jeg hentet frem biteskinnet. Så det går på frem. Om det går fort nok fremover er en helt annen sak… Vi får se. På fri ved foten går hun fremdeles alt for langt fremme under vanlig marsj og springmarsj. På saktemarsj har hun derimot en veldig fin posisjon, så jeg tenke at jeg skal jobbe opp tempoet derfra, i håp om at det vil føre til bedre posisjon på de andre gangartene. Jeg trenger også trening i å bli kommandert. Der er jeg skikkelig rusten, for å si det mildt.
Jeg har også jobbet enda mer med apportkastingen, og den kommer seg. Igjen, trening hjelper :p Ellers må vi jobbe litt med avlevering av apporter og neseprøver. Men det burde være fine øvelser så lenge jeg kaster bra.
På neseprøve har jeg nå testet ut en ny metode. Nemlig å putte neseprøvene i glass, og belønne marking på den rette. Den første runden med glass var frustrerende. Rina er fryktelig glad i å apportere, og ville så gjerne redde ut alle neseprøvene av glassene. Hun slo absolutt ikke på nesen, og da jeg stoppet henne fra å velte glassene, løp hun og hentet yogaballen min istedet. Jeg må få filmet henne med den ballen en gang. Det ser passe tåpelig ut :p Og jeg klarer aldri å holde meg alvorlig når hun henter den frem. Men, etter en liten pause, så prøvde vi på nytt. Og plutselig hadde lyset gått på. Så nå har vi hatt tilsammen 5 flotte økter med neseprøver på glass. Håper at dette vil hjelpe 🙂

Avstanden har jeg jobbet alt for lite med, på tross av at vi hadde så fin fremgang sist. Her må jeg skjerpe meg. Og det var vel alle øvelsene? Konklusjonen er at ting går på frem 🙂

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

4 svar til Trening hjelper!

 1. Therese sier:

  Moro å se at dere er i gang igjen! Nå er konkurransen?

  • dawildah sier:

   Takk 🙂 Ja, det var på tide at jeg fikk litt treningslyst igjen.
   Første konkurranse (dobbeltkonk.) er siste helgen i august. Også har jeg sett meg ut et par konkurranser i september.
   Hvordan går det med dere? *kikke innom bloggen til* 🙂

 2. Therese sier:

  Spennende 😀 Bra motivasjonen er på vei tilbake!

  Vi har hatt litt treningspause i sommer vi og, men ikke like lang da 😛 Det blir nok ikke konkurranse før slutten av september på oss, men vi skal opp i ny klasse og har en del eliteøvelser som ikke er på plass enda. Men blir greit å gå uoffesielt klubbmesterskap til uka som jeg ikke bryr meg like mye om hvordan går. Vi har jo fryktelig lite konkurranseerfaring siden vi bare har konkurrert en gang i hver klasse.

  • dawildah sier:

   Ja, det var på tide at den returnerte 😀

   Så spennende, masse lykke til både i treningskonkurransen og i debuten i elite! Veldig bra gjort å få opprykk på første forsøk i alle klassene da 😀
   Jeg har ingen ambisjoner om opprykk enda, det er for mye som må på plass. Men jeg trenger konkurransetrening, så da får det heller bare stå til med de øvelsene som ikke er helt inne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s