Dekk og bli er vanskeli’

og fri ved for blir bare rot…

Nåja, så ille er det ikke, hehe. Vi trente på Åse i går for første gang på noen måneder, og jeg fikk prøvd ut de fleste klasse 3 øvelsene med Rinalina. Fellessitt og avstand var de eneste øvelsene det ikke ble trent noe på. Jeg var alt i alt veldig fornøyd med innsatsen til Rina. Hun har jo fått minimalt med trening siden sist vi gikk konkurranse, og det er godt over et år siden. I tillegg var hun inne i ståperioden av løpetiden. Likevel var hun fokusert og jobbet for å gjøre det jeg ba henne om. Slik så det ut, sånn ca:

  • Fellesdekk – Det ble strengt tatt ikke en ekte fellesdekk. Isteden la jeg henne i den ene enden av banen, og trente på at jeg skal kunne gå langt bort før jeg forsvinner ut av syne mens noen står og ser på henne. Første runde satte hun seg opp, men etter det ble hun liggende. Litt urolig med en labb den ene gangen, ellers bra. Jeg tror det er nøkkelen til problemet vi har med fellesdekken. Jo lenger jeg må gå før jeg forsvinner ut av syne, jo større sjanse er det for at hun setter seg opp. Vi skal jobbe videre med økt vanskelighetsgrad (tid, lengde og forstyrrelser) og legge på flere hunder.
  • Fri ved fot – På springmarsj er hun aaaalt for langt fremme, fikk jobbet henne litt bak. Ellers jobbet vi med lange rette strekk i vanlig marsj, og helomvendinger. Pluss fri ved for med forstyrrelser. Så lenge dommer ikke står en halvmeter unna og spiser pølser med potetmos, så tror jeg at fri ved foten vil holde bra i konkurranse 🙂 Skal jobbe videre med forstyrrelser her. Saktemasj, vendinger på stedet og stegene er bra. Så det er strengt tatt småplukk jeg jobber med for tiden.
  • Sitt under marsj – litt treig nedsitt første gang. Men det kom seg de to neste rundene. Jobbe videre med å perfeksjonere alle delene her, også sette det sammen til full øvelse med forstyrrelser.
  • Innkalling med dekk – Tempoet kunne vært litt lavere, men hun har stort sett et fint dekkmoment nå. Jobber videre med denne, for å sikre at den holder.
  • Rute – Her gikk vi tilbake til scratch. Ball i bakkant og sende ut. Hun stopper nemlig for tidlig, så jeg må få trukket henne lenger bak, og sørge for at hun er målrettet der hun løper.
  • Apport over hinder – vi fikk et par nydelige apportrunder. Så lenge jeg bare klarer å kaste den f*** apporten, og huske å holde i apporten før jeg sier «takk,» så er det en veldig fin øvelse. Fornøyd med den.
  • Metallapport – Igjen, jeg brukte store deler av treningen på å trene kasteteknikk. Og til slutt, etter vel en time (og jeg overdriver ikke) med kasting av både tre og metallapporter, så fikk jeg teken på det. Jeg skal fortsette å trene på å kaste apport, så blir det bra. Rinas innsats i øvelsen er forresten ingenting å klage over. Hun satt i bilen og himlet med øynene mens jeg prøvde meg på kastingen :p Så lenge jeg kaster langt nok ut, og husker å holde i apporten før jeg sier «takk,» så er også dette en finfin øvelse.
  • Neseprøver – Vi begynte med en full øvelse. Rina løp ut, søkte fint, fant pinnen, plukket, kom inn..også rotet jeg til avleveringen. Men da vi prøvde igjen, smakte hun på omtrent alle neseprøvene. Så da var det helt tilbake til start, med stor haug med neseprøver og gjemme den med min lukt. Vi får jobbe videre med den delen hjemme, og håpe at det kommer seg igjen. Hun kan jo, når hun bare husker å bruke nesen.

Ja, alt i alt var økten strålende. Jeg fikk pekepinner på hva som sitter bra, og hva som må jobbes mer med. Avstanden jobber vi sakte med sikkert på her hjemme, og jeg den stresser jeg ikke med. Jeg vil ha en avstandsøvelse med helt låste bakbein, og det tar tid å trene inn, så det får heller stå til.

Fellessitt før vi teste ut neste gang vi drar til Åse. Jeg bruker jo sitt og bli i veldig mange sammenheger, så tror at den er grei. Hun flytter kanskje på en labb, men jeg tror (bank i bordet) ikke at hun vil reise eller legge seg.
Det var alt for i dag 🙂

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s