Lp-kurs, del to

Er det kanskje på tide å fortelle om dag to på lydighetskurset nå? Nettet mitt tok selvsagt kvelden dagen etter forrige innlegg, og var borte i over en uke. Skal ikke snakke så mye om abstinens, og sånn *kremt* Men jeg var iallfall rimelig desperat siden jeg jobber via nett. Nå er nettet tilbake, jeg har fått oppdatert meg på jobbing, og det er på tide å blogge.
FA-en kommer ikke ut helt enda, tør ikke love noe heller. Men den som venter på noe godt osv…

Ja, lydighet var det:
Siden det har gått så lang tid, husker jeg ikke helt hva vi gikk gjennom søndagen. Men heldigvis tok jeg noen notater. Det vi hovedsaklig jobbet med, var å få ned tempoet til Rina i øvelser som innkalling, rutesending, neseprøve og apportering. Få ned tempoet?! tenker dere kanskje. Ja, Rina er en rar hund, på alle måter, og her er et for høyt tempo et problem. Det er heller ikke noe luksusproblem, synes jeg *ler* Men Hege hadde gode løsninger, og vi så gode resultater bare i løpet av den søndagen.
Saken med Rina er at når hun løper, så løper hun ekstret fort, og glemmer hodet litt. For å få henne til å tenke, og følge med på mine kommandoer, må hun rett og slett sette ned tempoet litt.
Feks på innkalling med dekk, der har hun egentlig et knallbra dekkmoment, men hun bruker et lite øyeblikk fra jeg kommanderer, til hun reagerer. Og på den tiden kommer hun et stykke, ergo kan vi faktisk risikere å stryke på en ellers strålende øvelse. Ved å få henne til å tenke, og løpe litt saktere, ble øvelsen tilnærmet perfekt (ser bort fra innkomsten, men tror den også er bra) 😀 Og sånt liker man.

Vi fikk ellers trent på apportering, og fikk noen gode råd her. Blant annet har Rina begynt å snu litt på apporten i det hun nærmer seg meg. Også her hadde Hege en veldig enkel løsning: Jeg må ikke se på Rina når hun kommer tilbake med apporten, men se litt over hodet hennes. En så liten ting utgjorde en veldig stor forskjell!
Fikk også tips til hvordan jeg skal trene opptak, og selv om vi ikke fikk fremprovosert et dårlig opptak (er ikke det typisk, når man først er på kurs?), så tror jeg metoden vil fungere bra. Igjen, det gjelder å få Rina til å tenke, og ikke bare spurte ut i rent kaos 🙂 En annen ting som jeg ikke var helt klar over, var årsaken til den elendige avleveringen på øvelsen…
Vel, det var jo ikke rart at jeg aldri klarte å ta imot apporten, når jeg sa «Takk» lenge før hånda mi var i nærheten av apporten *rødme* Har vært flink, og trent mye på det. Så nå tror jeg at vi har fått en fin avslutning på øvelsen, om ikke annet *ler*
Neseprøve trente vi også, her må jeg bare ta meg sammen, og trene små økter hver dag. Så blir nok den øvelsen veldig bra. Vel, samtidig som jeg må få henne til å slå på hodet, isteden for å løpe ut og bråbremse så neseprøvene flyger til alle kanter :p
Hmm… Dette ble et ekstra rotete innlegg. Men alt i alt hadde vi en utrolig inspirerende helg på kurs, og jeg fikk så mange gode råd for videre trening. Om jeg bare klarer å trene jevnt, og huske alt jeg skal, så blir dette veldig bra 😀 Tusen takk, Hege, for et kjempefint kurs. Vi skal prøve å få litt kontroll på kaoset 😀

Driver for tiden og ser på bil, har funnet en som jeg trolig vil kjøpe. Og så snart den er her, så skal vi komme oss på fellestreninger igjen. Det er målet 😀

Dette innlegget ble publisert i Bilder, Kurs, Lydighet. Bokmerk permalenken.

2 svar til Lp-kurs, del to

 1. Hilde m/ Prikkedyret sier:

  Hei
  og takk for sist. Jeg er endelig ferdig å renskrive notatene mine. Sannelig hadde Hege mye lurt å si 😉 Du får ha lykke til på Stord. Husk å fortell hvordan det går (ikke for å legge på noe press altså…)

  • dawildah sier:

   Hei!
   Takk for sist 🙂 Så boken er ferdig nå? *fnise* Ja, Hege hadde virkelig mye lurt å si. Det var et kjempekurs, og jeg gleder meg til neste gang!
   Det var forresten kjempegøy å se et prikkedyr i aksjon, gleder meg til å se dere i konkurranse 😀
   Jeg har ikke meldt på til Stord, men takk for tanken, hihi. Neste år derimot, da skal jeg presse meg ut i konkurranse igjen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s