En aktiv helg + litt trening

Denne helgen har vært fullpakket for vår del. I tillegg til jobbing, har helgen innebært middagsbesøk lørdag, og valpekniping + middag søndag. Rina fikk møte en av mine onkler på lørdagen, og han konstanterte at han gjerne ville ha valp fra «Trulte», som han så fint kalte henne, om hun skulle ha valper. De to falt fullstendig for hverandre *fnise* og Rina syntes at han hadde et fint fang å ligge på.
Søndagen bar det av gårde til Eli Andrea, som var valpepasser den helgen. 4 av Nizhonis Time-valper var der, og jeg må innrømme at jeg ble passe betatt. Lille frøken Rosa er fremdeles ledig, og det var like før jeg tok henne med meg hjem.
Rina fikk leke litt med både Luno og Nemi, og har herved fått kallenavnet «The Belgian Kangaroo». Bildeserien forklarer hvorfor *fnis* En ting er sikkert, hun ville blitt en utmerket agilityhund.

Nå er det bare en liten uke til vi igjen skal konkurrere i lydighet, og jeg kjenner at nervene begynner å komme på plass. Vi trener litt nå og da, og etter kveldens treningsøkt, synes jeg at ting begynner å komme seg 😀 Nei, jeg har ingen forhåpninger om opprykk, til det har vi trent alt for lite. Men jeg håper at det vi har trent på gir frukter, og at jeg vil få en pekepinne på hva vi virkelig må jobbe med for å få opprykket. Det jeg absolutt ikke har trent på den siste tiden er: fellesøvelsene (bortsett fra at jeg setter/legger henne fra meg mens jeg gjør ting klart for trening) og vanlig apport og metallapport (burde strengt tatt trent litt mer på apport over hinder…).
Resten ser ca slik ut etter kveldens økt:

 • Sitt under marsj – har fortsatt taktikken med å trene sitt/stå/dekk under marsj sammen, og nå konsentrerer virkelig tøtten seg. De siste treningene har hun ikke gjort feil her *bank i bordet og salt over skulderen*
 • Fri ved fot – trener litt smått på det, gjerne på tur. Men jeg burde jobbe mer med fotarbeidet mitt, samt vi kunne trenge kommandering og forstyrrelser.
 • Avstand – kommer seg, hovedproblemet er dekk fra stå.  Jeg prøver å lære henne teknikken for å legge seg bakover, men hun velger oftest å legge seg fremover her, slik at hun får en forflytning. Ellers har hun også litt problemer med sitt fra dekk, her prøver hun gjerne stå først.
 • Rute – endelig begynner den å løsne igjen. I dag fant hun midten hver gang jeg sendte henne ut, og den siste utsendinge var akkurat slik jeg vil ha den 😀
 • Neseprøve – her ser jeg størst fremgang, og jeg tror det kommer av at jeg endelig har laget en plan for hvordan jeg vil gå frem *kremt* Det er ikke dumt å ha en aldri så liten plan for det man trener på 😉 I dag trente vi to søk med 6 pinner, og første søket var nydelig. Andre søk var også pent, men hun sparket borti en pinne så den flyttet på seg, og da ser det straks litt rotete ut. Problemene her er at hun aldri har lært å komme inn på plass med pinnen, så hun plukker riktig pinne, tar noen steg mot meg, spytter den ut, og venter på belønning. Det er her planleggingen kommer inn i bildet 😉 Nå har jeg begynt å lære henne innkomst med pinne i munnen. Setter henne fra meg 2 meter foran meg, gir henne pinne, og får henne inn på plass. Det gjenstår mye enda før hele øvelsen er på plass, men det kommer seg! Konklusjonen er: Planlegging er smart.
 • Innkalling – Vi har jobbet mye med selve dekkmomentet her, og endelig har alt løsnet igjen. Det er småting jeg gjerne vil fikse på, men tror dette er en 9-er øvelse nå 🙂

Har jeg husket alt nå? Tror det. Nå må jeg se på terminlisten og finne flere stevner i høst, slik at jeg har et mål å jobbe mot. Motivasjonen og tiden til hundetrening har ikke vært til stede i år, så jeg når ikke de målene jeg hadde satt for året. Men opprykk til elite hadde jo vært kjekt 🙂

Dette innlegget ble publisert i Bilder, Hundetrening, Lydighet, Trening. Bokmerk permalenken.

9 svar til En aktiv helg + litt trening

 1. Carina sier:

  I tilfelle du ikke blogger mer før konkurransen, så vil jeg ønske dere lykke til! 😀

  • dawildah sier:

   Tusen takk 😀 Jeg tror det trengst, hadde mareritt om at jeg startet i feil klasse, og kom på sisteplass i klasse 1 *fnise* Så her er nerver og alt som det skal.

 2. Eli Andrea sier:

  Var knallkjekt å få besøk, alt for lenge siden sist ^_^ Masse lykke til i helgen, vi krysser fingre og tær!

  • dawildah sier:

   Vi storkoste oss på besøk, tusen takk for at vi fikk komme, og takk til din far for nydelig mat. Lille Jolie er helt herlig, gleder meg til dere kommer på besøk 😀

 3. verena sier:

  Det var jo spennende her igjen ! Nå hadde jeg ikke sett på lenge inn i her og plutselig er det masse fint å lese her ! Og så fint hun har vokst seg til og pelsen ser ut til å være i skjikkelig utstillingskondis, sant ? Ønsker dere masse lykke til på stevnet ! Krysser fingrene og håper det følger oppdatering med en gang !!!

  • dawildah sier:

   Spennende og spennende *fnise* Det skjer iallfall litt her nå. Jeg har jobbet alt for mye siden mai, så det har blitt lite å blogge om, og liten tid til å blogge. Men nå kommer det seg 🙂 Og Rina var i fin utstillingskondisjon helt til jeg meldte henne på utstilling. Da slapp hun all pelsen, så nå ser hun ikke ut.
   Tusen takk for kommentar og lykkeønskninger, jeg skal prøve å oppdatere oftere, hihi.

 4. Hehe, hvilken klasse skal du stille henne da ? Korthåret Belgian Kangaroo ? 😀 Synd hun slapp pelsen … 😦 Hvor skal du stille ? Lykke til på stevne i alle fall !!!

  • dawildah sier:

   Haha, nei, den utstillingen var i slutten av juli. Så den er vel overstått, uten at vi kom 😉 Takk for lykkeønskning. Dessverre tok jo konkurransenervene mine over, så det ble ikke noe stevne.
   Men har meldt på til uoffisielt stevne på kommende fredag, og håper at jeg får trimmet nervene litt der 😉

 5. Tilbaketråkk: Utfording for både meg og bikkja:) « prikkeprinsessa

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s