Joda, vi lever :)

Det er en stund siden sist. Blogtown har vært nede i lengre tid, og jeg har hatt et bittelite håp om at det bare var midlertidig. Men det ser jo svart ut. Så da får jeg krype til korset og skrive noen ord her.
Hva har skjedd siden sist? *fundere* Jeg har jobbet alt for mye. For tiden drukner jeg i arbeid, så det blir ekstremt lite hunderelatert aktivitet. Noen småting har vi da vært med på. Jeg og Rina har nemlig debutert i lydighet klasse 3. Vi var langt fra klare for noe hederlig poengsum, men klarte å få en 3. premiering. Rina var veldig lykkelig over å få være i lydighetsringen igjen, så hun formelig boblet over av energi. Og kombinert med at jeg ikke hadde hodet med i det hele tatt, så ble resultatet så som så.
Eli Andrea var snill og tok noen fine bilder av oss. Alle bildene som følger er hennes mesterverk 😉 Vi begynner liksågodt med Rina som henter metallapporten.

Dommer for dagen var Elin Dahl, og våre karakterer var som følger:

 1. Fellessitt 1 min:                   10
 2. Fellesdekk 3 min:                9,5
 3. Fri ved foten:                       7,5
 4. Sitt under marsj:                 8,5
 5. Innkalling med dekk:         9
 6. Rute:                                     0
 7. Apport over hinder:            0
 8. Metallapport:                       8,5
 9. Neseprøve:                           0
 10. Avstand:                               8,5
 11. Helhetsinntrykk:                 10

Jeg var utrolig fornøyd med at hun ble sittende og liggende på fellesøvelsene.

På fellesdekk var hun litt urolig da jeg gikk fra, men ellers lå hun. Bare det i seg selv var en seier for meg.

Så kom vi til fri ved foten. Den begynte veldig bra. Hun fungerte fint, hadde flotte vendinger på stedet, springmarsj og saktemarsj. Men under en helt-om-marsj falt hun litt bort.

Og på aller siste høyre-marsj fant hun noe interessant på bakken, og forsvant fullstendig. Så her har vi noe å jobbe med. Utrolig surt å miste så mye poeng når fvf-en vanligvis skulle vært til en 9-9,5-er. Men det er jo kjekt å ha noe å jobbe med da 😉

Sitt under marsj husker jeg ikke hva vi ble trukket for. Og på innkallingen med dekk rotet jeg til i starten, jeg holdt på å gå fra henne uten å kommandere henne ned i dekk. Jeg behøver absolutt mer konkurransetrening! For jeg var til tider helt på bærtur. Fulgte ikke med på hva dommer sa, klarte ikke konsentrere meg, og glemte helt hva mine oppgaver i ringen er. Det kommer seg forhåpentligvis :p
Så kom vi til ruten. Det så fryktelig lovende ut.

Full fart rett mot ruta, men plutselig gjorde hun en 180 graders sving og var på vei tilbake mot stedet hun hadde snust på under fri ved foten. Jeg stoppet henne, og prøvde å sende henne i ruten på nytt, men igjen løp hun mot det stedet. Så det var en sur 0-er på en øvelse som vanligvis sitter veldig godt. Det var vel her dommeren kalte Rina for en «fjolle», hihi.
Så videre til apportering over hinder. Her har jeg hatt en tendens til å kaste apporten slik at den havner langt ut til venstre, så jeg prøvde å kaste mer rett. Det burde jeg ikke gjort, for den havnet på høyre side av hinderet, og ikke så langt ut som jeg ønsker. Rina hoppet ut, hadde nydelig opptak, og løp rundt hinderet på vei tilbake. Nok en 0-er.
Neste var metallapportering. Rina er jo litt over middels glad i å apportere *kremt* Det som trakk ned her var opptaket. Vi får fortsette å jobbe med de opptakene. Opptaket av treapporten var iallfall fint.

Neseprøven vurderte jeg sterkt å stå over før konkurransen, men lot det stå sin prøve. Her har jeg jobbet heftig med å få frem et fint og rolig søk, da Rina gjerne vil apportere alle pinnene. Også her så øvelsen lovende ut. Nydelig tempo ut, rett i rolig og fint søk, men så gikk alt rett vest *fnis* Hun søkte, og søkte, og søkte. Plukket til slutt riktig pinne, og kom på vei inn igjen med den. Men halvveis inne stoppet hun opp, så på meg og lurte på hva hun skulle gjøre med resten av pinnene. Så hun slapp pinnen, og var på vei tilbake for å ta med seg resten. Da stoppet jeg henne, og det ble nok en 0-er.

Til sist var det avstand. Her syntes jeg hun hadde veldig fremdrift. Det var kanskje ikke mer en noen centimeter, men jeg har jobbet mye for å få inn låste bakbein, så jeg var litt misfornøyd med denne øvelsen.

Alt i alt ble det 192 poeng, og 4. plass av 4 stykker. Kommentaren fra dommer var at vi var en positiv og glad ekvipasje i ringen, og det er jo kjekt å ta med seg 🙂 Rina koste seg iallfall veldig. Hun er herlig å jobbe med, så håper at jeg får tid til å trene mer regelmessig fremover.

Dette innlegget ble publisert i Bilder, Konkurranse, Lydighet. Bokmerk permalenken.

2 svar til Joda, vi lever :)

 1. Heidi Storm sier:

  Jaggu har det kommet ett nyt innlegg med bilder , thumbs up 🙂 Alltid deilig når hundene blir på fellesøvelsene. Ser ut som dere er på god vei til elite, at noen har lagt igjen en god lukt på bakken er IKKE Rhina sin feil he, he Neseprøven burde dere dog fått et sjarmpoeng 🙂 Lykke til videre og alle stormene krysser fingre for at opprykket sitter neste gang 🙂

 2. Marthe sier:

  Nå vil vi ha oppdatering om hvordan det går 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s