Video, lp-trening og oppdretterskole del 2

Det blir ikke mye blogging her for tiden. Lysten er ikke helt til stede, kanskje den kommer tilbake sammen med solen og varmen?
Forrige helg var jeg på oppdretterskolen del 2, i regi av NKK Hordaland. Utrolig kjekt og lærerikt kurs, selv om enkelte kursdeltakere ikke helt forstod betydningen av «spørsmål tar vi på slutten av dagen» og var veldig glade i å fortelle sine personlige historier om alt fra grensepasseringer, til språkløse hunder.
Foreleserne var dyktige, stoffet var interessant, og nå gleder jeg meg til å få tatt Del 1 til høsten. Anbefaler kurset på det sterkeste. Både for de som tenker på å drive oppdrett, og for valpekjøpere.

Uansett, vi trener jevnt og trutt, selv om det ikke er de store fremskrittene å spore. Det går mest på terping på småting, og å prøve å få orden på neseprøven og treapporteringen. Laget en liten treningsvideo for noen dager siden. Fikk ikke helt til å plassere videokameraet slik at man så apporteringsbiten så bra, men her er iallfall en smakebit på metallapport over hinder og avstandskommandering:
http://vimeo.com/21357604

Det er ingenting å si på iveren til Rina Hun elsker å trene, og kan nesten ikke få trent nok. Søt og engasjert, heftig og begeistret. Av og til er det litt for mye av det gode, feks når vi prøver på neseprøve. Her har jeg måtte gå helt tilbake og prøver å lære henne å søke ROLIG etter godbiter mellom neseprøvene. Men «rolig» er et fremmedord i frøken Rina sitt hode, så det vil sikkert ta sin tid. Spesielt siden matmor ikke har verdens største tålmodighet til å holde på med sånt heller

Skal me sjau… Ellers faller de fleste øvelsene til klasse 3 på plass. Vel, vi jobber jo videre med den berømte fellesdekken da. Men resten går seg til. Skal etterhvert prøve å få satt sammen flere øvelser, så får vi se hva som skjer. Det er alltid noe, spesielt når man liker at alt er 100%.

I dag puttet jeg Rina i bilen, og kjørte til Knarvik Senter, hvor vi fant oss en fin parkeringsplass med passe mange forstyrrelser. I begynnelsen hadde Rina hodet fullt av fluer, og ville helst ha med seg alt som skjedde rundt oss. Men plutselig slo lyset seg på, og da var hun helt på nett! Veldig gøy Fikk trent mye på fri ved fot, spesielt på stegforflytningene og vendinger på stedet. Men også en del rette strekk. Det har vi nemlig trent lite på, og Rina synes det er greit å kikke seg rundt når hun slipper å konsentrere seg så veldig.
Trente også litt avstand, og det fungerte rett og slett utmerket! Nesten ingen forflytning (bare litt fra stå til sitt), og helt konsentrert. Flinke jenta
Trente også på enkeltdekk hvor jeg gikk et stykke unna, og hvor jeg gikk i skjul. Da fikk frøken dings høye albuer et par ganger, og satte seg opp 1 gang. Men fikk dekket henne igjen, og de siste gangene ble hun liggende. Supert! Tror dette er veien å gå for å få henne til å ligge. Problemet er nemlig at hun setter seg opp når jeg går langt unna, eller i det jeg forsvinner ut av synet. Men etter å ha dekket henne ned igjen et par ganger, ble hun liggende rolig og avslappet de siste gangene jeg gikk fra. Tenker vi skal finne oss et nytt sted i morgen, og gjenta denne treningen.

Til sist (eller, innimellom fellesdekkene) prøvde vi oss på sitt under marsj. Men, hallo, hva er «sitt»? Mente du stå kanskje? Eller var det dekk? Kan ikke huske sist vi trente på hverken stå eller dekk under marsj, det var nok før jul en gang. Men det var altså det eneste hun kunne. Sitt under marsj hadde hun ikke hørt om. Så da måtte jeg minne henne litt på hva sitt betyr, også kom plutselig lyset på der også

Vi hadde absolutt en effektiv trening, og jeg må bli flinkere til å dra slike steder for å trene *sparke seg selv bak* 

Dette innlegget ble publisert i Lydighet, Trening, Video. Bokmerk permalenken.

3 svar til Video, lp-trening og oppdretterskole del 2

  1. Monica sier:

    Altså, Lynghaug er jo kanskje et sted å trene litt sånn innimellom…? 😛

  2. dawildah sier:

    Hihi, joda. Jeg skulle bare ønske jeg hadde tid til å komme meg av gårde dit. Men tenker meg av gårde for å gå uoff på torsdag, så får heller jobb være jobb 🙂

  3. hi,
    Jeg har studert bloggen din og må kjenne noen interessante ting å vite. veldig bra arbeid fra deg! Virkelig verdsatt arbeid!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s