Utstilling… og litt trening

Søndag skulle jeg og Rina vært på utstilling i Radøyhallen, men jeg våknet med en fæl hodepine, så orket ikke dra av gårde. Og det var egentlig like greit, for i ettertid har flere hunder som var der fått utbrudd av kennelhoste. Håper inderlig Rina styrer klar av den, da det høres ut som om årets omgang er ekstra ille. Vi får satse på å komme sterkere tilbake på utstillingsfronten senere i år.

I tillegg utgår handlerkurset som vi egentlig skal på nå til helgen ut pga problemer med å finne sted som passet alle. Håper vi får gått handlerkurs hos Caroline en annen gang, men fant heldigvis et annet handlerkurs. Så første helgen i april skal vi på kurs hos Oslo Hundeskole, med instruktør Bente Løseth (som jeg gikk på handlerkurs hos med Sari). Gleder meg veldig

Siden det ikke ble noe utstilling, fant jeg ut at jeg burde prøve å ta noen litt ok bilder av Rina, for å vise at hun faktisk har pels nå Flere har kommentert at de aldri har sett henne med så mye pels før, og hun har nesten like mye pels nå som hun hadde da vi bodde i USA. Håper hun ikke har tenkt å slippe den med det første.

Rina blir 2,5 år på lørdag, tiden flyr. Og hun begynner endelig å vokse inn i kroppen sin. Synes hun har utviklet seg enormt fra før jul. Hun har enda en del igjen, kan godt få noe mer kjøtt på beina og mer masse. Men jeg synes hun er pen (Selvsagt er jeg helt objektiv!)

Mandag hadde vi en skikkelig lydighetsøkt, for første gang på leeeenge. Solen strålte, og Rina var superhappy for å få trene litt igjen, selv om hun var noe distré og svimete. Mistenker at løpetiden nærmer seg. Pelsene til Sissel var iallfall veldig interessert i frøkenen.

Treningen ja. Skal vi se, hva gjorde vi?

 • Apportering. Begynte med en vanlig treapportering. Første gang hadde hun nydelig opptak, men det viste seg å være en tilfeldighet. Andre runde var opptaket like ille som før jul. Heller ikke apportering over hinder var bra. Så nå blir det flasker bak apporten, hver gang, bortsett fra konkurranse. Prøvde det et par runder i dag, og da plukket hun helt nydelig!
 • Innkalling med dekk – første gang jeg gikk fra, satte hun seg opp. Mistenker at dette er samme problemet som vi har på fellesdekken. Det stod nemlig et par stykker å så på henne mens jeg gikk fra, og da blir hun usikker og setter seg opp. Fikk lagt henne ned igjen, og kjørt full innkalling med kommandering. Og den var fin. Flink jente. Litt dårlig innsitt var det vel, men det tror jeg var litt tilfeldig. Skal huske å fokusere på innsitten fremover, så det ikke blir noe problem.
 • Fri ved foten – Fikk bekreftet at posisjonen har kommet seg noe enormt, så vinterens arbeid med har gitt frukter. Men hun har en liten forsinkelse før hun flytter etter på steg/vendinger til venstre. Så her har jeg litt å jobbe med. Fikk heldigvis noen gode tips som jeg skal prøve ut
 • Neseprøve – Ja, jeg visste at det hadde dukket opp et lite problem her over vinteren. I høst var vi godt på vei, Rina søkte fint, og plukket riktig pinne av en stor haug. Men etter en pause, var jeg teit og prøvde å fortsette der vi avsluttet, isteden for å gå tilbake og minne henne på hvordan ting skulle være. Og nå har hun gått over til å bare plukke en pinne om hun ikke har funnet riktig innen noen sekunder. Dette problemet viste seg også å være mye større enn jeg hadde trodd Rina kastet seg over første og beste pinne, og satte i noen vræææl når hun ikke fikk belønning eller fikk beskjed om at det var feil. Det kokte fullstendig over for henne, og for meg. Men den som gir seg er en dritt, så nå skal jeg prøve en metode fra Med sikte på 10:an (fine boken) Tok en liten økt på det i går, med godbiter mellom en haug med uberørte pinner, og hun søkte rolig, spiste godbiter, og prøvde ikke å plukke en eneste pinne. Så håper vi får orden på ting.
 • Rutesending – Avsluttet med et par rutesendinger. Rina kunne løpt litt lenger ut, men hun er ikke i tvil om hvor ruten er, og var helt inni ruten på begge utsendingene. Får jobbe med å få henne litt lenger bak, også med siste delen av øvelsen.

Det vi ikke fikk jobbet med var avstanden, men den tror jeg er på veldig god vei. Skal prøve å få filmet litt i morgen, om værgudene spiller på lag

Tusen takk, Sissel, for en kjempefin treningsøkt og mange gode råd! Vi hadde ikke vært hvor vi er i dag uten alle dine råd, og jeg fikk meg noen a-ha-opplevelser etter økten. Etter treningen fikk Rina leke litt med Yas og Frost. Noe som var veldig populært Det er så alt for sjelden at hun får leke med andre hunder, så hun storkoser seg når det skjer.

Nå må vi legge oss i hardtrening fremover får å få på plass hele klasse 3 programmet. Det er mye som gjenstår, så vi får se hvordan det blir med stevner fremover.

Dette innlegget ble publisert i Bilder, Hundetrening, Lydighet, Trening. Bokmerk permalenken.

2 svar til Utstilling… og litt trening

 1. Stine sier:

  Det er så lærerikt og inspirerende å lese bloggen din fra lydighetstreninger.
  Lykke til i klasse 3!

 2. dawildah sier:

  Tusen takk, Stine 🙂 Jeg blogger for min egen del, så det blir mye surr, men det er kjekt at den er til nytte for andre 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s