Innetrening del 2

I dag var det nok en gang tid for innetrening med hundeklubben. Og i dag var det faktisk andre der også, ikke bare meg og Rina Noen trente agility, noen trente utstilling og noen trente litt lydighet. Så vi fikk en del forstyrrelser, og det trengtes! Rina var nemlig ikke like på nett som hun pleier, og bar veldig preg av å ikke ha trent sammen med andre hunder på flere måneder. Det var også et par hannhunder der som hun flørtet heftig med, og noen utvalgte hundeeiere som hun bare måtte tigge godbiter og kos hos Jaja, enten er det løpetiden som endelig kommer, eller så ble det rett og slett vanskelig med alle forstyrrelsene.

Uansett, ca sånn her gikk det:

  • Fellesdekk – fikk ikke trent fellesdekk, siden ingen andre trente dekk. Men fikk iallfall trent en kort enkeltdekk med synlig fører og med alle forstyrrelsene. Det gikk jo bra, selv om det gikk en lekker hannhund forbi henne, så ble hun liggende (dog noe lang i halsen) Neste gang får jeg prøve litt med å gå i skjul.
  • Fellessitt – Igjen, ingen å trene sitt med, men satte henne fra meg et par ganger. Hun sitter pent, så håper at vi ikke får de helt store problemene her *krysse fingrer og tær*
  • Fri ved fot – jobbet litt med venstresvinger og venstrevendinger på stedet. Og litt med helt om holdt. Konsentrasjonen var ikke helt der, men jeg var stort sett fornøyd med det hun gjorde.
  • Sitt under marsj – Dette har jeg tatt for å være en 100% sikker øvelse. Jeg kan ikke huske sist Rina ikke satte seg på kommando, eller gjorde feil. Men i dag gikk hun nydelig fri ved fot, jeg kommanderte, og hun fortsatte å gå nydelig fot. På 3. forsøk satte hun seg, og på fjerde gikk hele øvelsen bra. Men hun var ikke helt med, rett og slett. Så dette var en trening vi virkelig trengte!
  • Innkalling med dekk – Her var det samme problem som på sitt under marsj. Rina kom løpende i kjempefart, men hadde ikke planer om å dekke første gangen. Andre gangen gjorde hun en halvveis sitt/dekk. Tredje gangen dekket hun fint. Det samme gjorde hun fjerde gangen.
  • Apportering – jeg fant ikke metallapporten i utstyrsbaggen min, og var redd for at jeg hadde glemt den i hallen forrige søndag. Så det ble ikke noe apporteringstrening i dag. Heldigvis fant jeg metallapporten i gangen da jeg kom hjem, den hadde nok bare falt ut av baggen *puste lettet ut* Hadde heller ikke med hinder, eller treapport, så det ble dårlig med apporttrening.
  • Neseprøver – Ja… det har jeg ikke prøvd på lenge. Og det var lite lurt å prøve det på underlaget i hallen. Rina syntes hestebæsj var mye artigere, så hun snuste seg frem til det istedet for å finne neseprøver. Og når hun kom på hva hun skulle, plukket hun første og beste pinne, og lekte med den Fikk til slutt en vellykket økt hvor hun søkte etter neseprøven, fant riktig og plukket den pent. Men her har vi en stor jobb foran oss! *mangestyggeord*
  • Rute – Jeg bestemte meg for å være litt teit i dag, og satte opp ruten veldig nærme veggen i hallen. Og det var visst vanskelig. Da løp nemlig ikke Rina helt ut første par gangene. Men litt påminning, også skjønte hun hvor hun skulle, løp pent ut og stod. Neste gang skal jeg senke vanskelighetsgraden litt, slik at hun blir mer sikker på den
  • Avstand – Tok noen momenter på ganske kort avstand. Også her hadde hun problemer med konsentrasjonen og måtte ha dobbeltkommando på første stillingsendring. Ellers var det bra. Ting kommer seg.

Ja, i dag ble det litt av alt, for å få testet ut hvordan ting fungerte med forstyrrelsene. Og det var tydelig at Rina hadde veldig godt av denne treningen. Håper at hun vil få opp konsentrasjonen igjen når vi får trent noen ganger fremover. Og jeg håper (bank i bordet og kaste salt over skulderen), at den pokkers løpetiden kommer nå snart, slik at hun er ferdig med den til konkurransesesongen! Men da kommer den vel i april, tenker jeg.

Dette innlegget ble publisert i Hundetrening, Lydighet, Trening. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s