Nye lydighetsregler

De nye lydighetsreglene er jo endelig offentliggjort, regner med de fleste har fått det med seg. Synes i grunn endringene er veldig bra. Liker veldig godt at helhetsinntrykket blir mer vektlagt i klasse 1 og 2. Det eneste jeg synes de kunne spart seg for, var endringen av innkalling i klasse 3. Men sånn er det med den saken. Nå er det faktisk sånn at jeg er litt misunnelig på de som får starte i klasse 1 og 2, og få med seg de største forandringene Jeg vil også! Men orker ikke gå mer i klasse 2 nå.

Tenkte jeg skulle lage en liten oversikt over hvordan vi ligger an på øvelsene. Vi har jo smugtrent etter det nye regelverket, siden jeg visste at det kom.

  • Fellessitt 1 minutt – Vi har jo trent mye enkeltsitt og fellessitt helt siden jeg fikk Rina. Og her pleier hun ikke (bank i bordet) å ha problemer. Hun sitter fint hele tiden.
  • Fellesdekk 3 minutter – Kan de ikke bare fjerne hele øvelsen da? Vel, fikk iallfall en liten fremdriftsplan for denne av Hege. Nå må jeg bare trene (synes jeg har sagt det før…)
  • Fri ved foten – Fortsette å jobbe med å få Rina litt lenger bak, og ellers huske alt jeg må huske på *fnise* Joda, kan bli bra dette.
  • Sitt under marsj – Stødig øvelse, men jeg hadde ikke fått med meg at man skulle gå bak, også ta hunden med i videre marsj. Må jobbes med.
  • Innkalling – Jobbe videre med å vente, så blir dette bra. Hun reagerer jo kjapt og sikkert, men ligger spent som en fjær og venter på belønningen.
  • Rute – Vi har jobbet mye med løpe frem, bråstoppe og bli stående på min kommando. Skal overføre dette til ruten igjen, og håper at det blir bra.
  • Apportering over hinder – huske 3 meter, jobbe med tilbakehoppet og opptak.
  • Metallapport – Fortsette å jobbe med å grepet, hun kan holde den litt bedre, og prøve å ikke få de elendige opptakene overført fra treapporten
  • Neseprøve – Hun kan søke når det ikke koker for mye i topplokket. Fortsette etter fremdriftsplanen vi fikk.
  • Avstand – Kommer seg nå når Rina har skjønt at «Stå» ikke betyr rygge, trippe, gjøre-alt-hun-kan-på-1-sekund Begynner kanskje å bli bra, faktisk. Jobbe videre med låste bakbein.

Tja, ser ikke så ille ut. Er faktisk sånn at jeg vurderer å starte om jeg finner passende stevne i januar/februar. Vi får se Først og fremst skal fellesdekken i boks. Det betyr at vi må trene, trene, og trene. Skal bare først…

 

Dette innlegget ble publisert i Hundetrening, Lydighet, Trening. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s