Sporkurs

Begynner med å si: Tusen takk for søte kommentarer til forrige blogginnlegg. Setter stor pris på det Tror ting begynner å ordne seg her nå, så er på vei ut fra dvalen igjen. Har til og med funnet igjen mobilen min! Til dere som har prøvd å få tak i meg, beklager at jeg ikke har svart Mobilen lå under overmadrassen min, selvsagt på lydløs *sukke oppgitt* Både jeg og Rina er avhengige av lydighet, så vi er nok straks tilbake Rina har iallfall bestemt prøvd å fortelle meg at hun vil trene, godeste hunden min. Kommer og leverer ene leken etter den andre til meg, mens hele henne lyser av «kom an! finn på noe gøy da!» Hun har delt ut belgerpelsterapi til både den ene og den andre i det siste, hun er veldig god på å se når folk ikke har det helt bra, og på å prøve å mundre de opp Søteste lille Trilledyret

Denne helgen er det sporkurs med belgerklubben og instruktør May-Britt Iden. Kom meg ikke på teorien i går, og ble noe *host* sein i dag. Bedre seint enn aldri, sier de Vi fikk begynt innlæring av sporoppsøk. Første gangen var både jeg og Rina noe forvirret og usikre, Rina gikk og lette og lette etter sporet i begynnelsen, men så følte hun mors oppgitthet, og ble litt oppgitt selv Men, så plutselig fant hun et spor! Satte nesen i bakken og dro på. Bakspor, ja, men hun fikk gå ut 7-8 meter før jeg holdt henne tilbake og vendte meg riktig vei. Da gikk hun frem og tok pent opp sporet sitt. Matmor var jo ikke helt enig i at sporet gikk akkurat der, så hun måtte overtale meg, og jammen fant hun ikke en leke etter noen meter Det var gøy!

Andre sporoppsøk gikk noe bedre. Her stolte jeg litt mer på henne, og lot henne lete etter sporet uten å tenke at nå må det komme snart. Nok en gang satte hun nesen i bakken og dro av gårdet idet hun fant sporet, og nok en gang gikk hun bakspor. Holdt henne tilbake etter 7-8 meter, og vendte meg på ny i riktig retning. Da løste hun det fint og gikk riktig vei, hvor hun igjen fant leke og gjenstand. Fine tøttelure. Vi får prøve flere sporoppsøk i morgen.

Fikk avsluttet med et spor jeg selv la ut. Det var vel nesten et D-spor. Kanskje 300 meter, 2 vinkler og 3 pinner. Sporet lå ikke så lenge, så hun rotet litt i vinklene, ene gikk hun forbi, men gikk tilbake og fant, den andre kuttet hun litt. Kan ikke huske å ha sett henne kutte vinkler før, men tror det kan ha hatt litt med kombinasjonen flatt terreng og vind å gjøre. Hun fikk hoppet over noen grøfter, den ene ramlet hun ned i *stakkars liten* og ble nokså gjørmete.
De to første pinnene plukket hun kjempefint og selvstendig. Kom inn og avleverte og jeg fikk belønnet godt. Siste pinnen markerte hun tydelig, men nektet å plukke. Først da jeg kom bort til pinnen skjønte jeg hvorfor, den lå like ved en maurtue, og det krydde av pissemaur på den Deilig. Men hun markerte pinnen veldig tydelig, så tror ikke det er noe stort problem med pinner igjen.

Fikk litt ting å jobbe videre med, blant annet ro i sporet når jeg gjør meg klar til å gå videre, feks etter pinneavlevering, eller om linen henger fast. Hun går på i godt tempo, og det er ikke lett for en matmor uten kondis å henge med alltid *ler* Skal også gi henne flere utfordrende spor fremover. Spor hvor sporlegger prøver å riste henne av seg, og hvor hun virkelig får kjørt seg. D-sporene er alt for enkle for henne, og hun kan med fordel få spor hvor hun må konsentrere seg mer. Satser på å få meg en god natts søvn nå, slik at jeg er klar og opplagt til morgendagens kursdag. Ha en fin helg videre!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Hundetrening, Kurs, Spor, Trening. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s