Avskjed med klasse 2

Ja, i dag gikk vi vårt siste stevne i klasse 2. Jeg hadde jo ikke tenkt å melde på til dette stevnet pga at det var innendørs i en veldig trang og bråkete hall. Men samme dag som påmeldingsfristen gikk ut, fikk jeg høre at det var så få påmeldte at klubben vurderte å slutte å arrangere det stevnet. Synes det er få lydighetsstevner her i utgangspunktet, så det gjelder å verne om de vi har. Dermed meldte jeg oss på og tenkte å ta det som en trening på å jobbe i hall. Jeg hadde visst ingen grunn til bekymring. Ca halvveis i programmet kommenterte faktisk dommer at Rina fungerte fantastisk godt under sånne forhold
Arrangør var BSBK, stedet var Bønes Racket senter, dommer Ann Christin Sjøtun. Og slik så karakterene våre ut:

Fellesdekk 0 Fellessitt var visst tingen i dag. Rina hadde satt seg opp innen jeg gikk i skjul, og satt under stort sett hele fellesdekken. Fremskrittet er at hun ikke kommer til meg, men blir på stedet 🙂 Trene mer fellesdekk? Jo, bør vel det
Fri ved foten 9 Skjev holdt og litt ukonsentrert et stykke.
Dekk under marsj 9,5 Usikker på hva som ble trukket for. Mulig hun lettet på rumpen når hun satte seg opp? Det var iallfall en pang-dekk, smalt i gulvet, og kanonoppsitt. Spratt rett opp, og var høy og fin i kroppen. Fineste hunden min
Innkalling med stå 9 Låste beina og sklei bortover under ståmomentet. Kjempefin fart. Var det rot ved innkomst som ble trukket for? Husker ikke.
Stå under marsj 8,5 Trippet når jeg var på vei tilbake til henne.
Apportering 8,5 Vanvittig opptak… og, nei, ikke vanvittig flott. Apportbukke og hund sklei bortover gulvet, og hun snurret en runde på apportbukken ved innsitt.
Hopp over hinder 8,5 Her ville Rina innføre nok en ny øvelse: Apportering av planker *fnise* Hun hoppet ut, så plankene ved siden av hinderet og åpnet krokodillegapet for å ta en. Jeg fikk kommandert «Sitt», og hun satte seg, utrolig nok *ler* Hun hadde også et misfornøyd snøft før hun hoppet ut.
Fremadsending 0 Min feil! Absolutt min feil! Jeg ropte kommando alt for tidlig, så hun var ikke ute ved kjeglen da jeg sa «Stå» første gangen. Hun ble usikker og ville videre, og jeg kommanderte «stå» nok en gang. Da trodde hun jeg kalte inn, så hun kom inn. *klaske seg i hodet med en avis* bad owner, bad owner!
Kontroll over hund på avstand 9,5 Lettet hun litt på rumpen under ene oppsitten? Husker ikke, eller kanskje var hun ikke oppe i en høy oppsitt da jeg kom inn igjen.
Helhet 9,5 Dommerens kommentar: «Det eneste som trekker ned er noen nuller. Men veldig bra helhet»

Det ble 2. premiering og 3. plass av 5 med 143 poeng. Ikke verst, med 2 nuller. Mistet 40 poeng på de øvelsene.
Jeg er utrolig fantastisk imponert over og fornøyd med hunden min, atter en gang. Hun har jo overrasket meg positivt mange ganger før, og jeg burde slutte å undervurdere henne, men fy søren! Sist hun var i en hall var på utstillingen i Førde i april, og det var ikke på langt nær så mange folk der som på Bønes. Og hun jobber som en helt, blir litt sur over å ikke få belønning for alt arbeidet sitt *fnise* Men jobber videre, og er sååå konsentrert og fin i ringen. Jeg er hemingsløst forelsket i hunden min Hun er så god og elsker å jobbe! Nå trenger jeg ikke være redd for å melde på innendørsstevner.

Resten av dagen ble tilbragt ved lydighetsringen for å se på alle de andre som gikk. Det var gøy å se såpass mange forskjellige raser, og en del (for meg) nye ansikter. Rina brukte tiden til å smiske heftig med alle som kom innenfor rekkevidde, og hun delte ut en del susser og ansiktsvasker Også viste hun sine ferdighet innen tigging, selv om matmor prøvde å legge ned godisforbud Verdens beste, bortskjemte, lille, ulydige kosedyr Nå jobber vi med full fokus mot klasse 3 og både fellesdekk og fellessitt (helst i to forskjellige øvelser *kremt*). Og det blir pause fra lydighetskonkurranser frem til vi er startklare i ny klasse. Om 2 uker er det sporkonkurranse, det kan jo bli spennendes. Ellers er det sporkurs og lydighetskurs som er på planen. Også masse, masse lydighetstrening

Dette innlegget ble publisert i Konkurranse, Lydighet. Bokmerk permalenken.

1 svar til Avskjed med klasse 2

  1. Carina sier:

    Gratulerer med et meget godt gjennomført stevne!! Flinke jenter det! Og lykke til med treningen frem mot klasse 3. 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s