Spor og lydighet + NKK Stavanger

I helgen har jeg vært nedover til Rogaland sammen med Eli Andrea og Nemi. Jeg og Rina var bare med for turens skyld, mens Nemi var og viste seg i ringen for første gang. Vi var heldige, og fikk bo hos noen venner av Eli Andrea, nemlig Eli og Helge med deres 4 groenendaeler. Tusen takk, alle sammen for et kjempefint opphold! Vi ble skjemt bort etter noter, både to og firbeinte. Og hundene gikk så godt overens Eli og Helge fikk i tillegg Certet på sin vakre Amy, som dermed ble champion. Det var utrolig kjekt å få være der når det skjedde! Hun er nydelig, Amy, ikke bare av utseende, men også av personlighet. Jeg hadde planlagt å se på lydighet både lørdag og søndag, men det ble det ikke noe av. Lørdagen var kald og våt. Noen timer i det regnet og en liten feiring om kvelden, gjorde at det ikke fristet å stå tidlig opp søndagen. Angret litt på det i ettertid, men lærte kanskje til en annen gang?

Vel tilbake til hjemlige trakter… og hva har vi holdt på med? Jo i går, mandag, gikk vi spor. Ca 300 meter med 4 pinner. Rina gikk fint spor, men gikk over alle pinnene Så i dag ble det fokus på pinner i sporet. Etter å ha lest litt, og fått noen tips, ble dagen i dag ikke så verst.

Sporet gikk ca sånn:

Rundt 150 meter, over lyng, blåbærbusker, berg og en grusvei (første gang vi har prøvd det), med 2 pinner og et par vinkler. Foruten om at jeg var litt uenig i hvor sporet hadde gått i begynnelsen (joda, Rina hadde selvsagt rett ), så gikk sporet som det suste! Hun reagerte ikke på det nye underlaget, selv ikke på veien som er flittig brukt! Ooooooooooog: HUN PLUKKET BEGGE PINNE!!!! Nå får vi fortsette på samme vis en stund, og håpe at det kommer seg. Fikk iallfall belønnet pinnene masse! Og Rina var ikke ferdig med å gå spor da jeg løste henne fra selen, hun fortsatte like godt å snuse der hvor jeg hadde gått tilbake til veien Sååå, note to self: Lenger spor neste gang.

Lydighet har vi også trent:

Felledekk –  hun ligger pent selv om leker og slikt flyr rundt ørene på henne. Håper og tror det sitter til helgen.

Dekk og stå under marsj – begge deler fungerer ok, men hun rotet litt når jeg skulle tilbake til henne etter stå under marsj, så jobbet litt ekstra med det.

Innkalling med stå – vel, hun har trent mye innkalling med dekk i det siste, så hun viste at det kunne hun Fikk også en innkalling med stå som var bra!

Avstand – jobber med alle tre stillingene, men prøvde en ren klasse 2 avstand, og den var grei.

Apportering – jobbet med både metallapport over hinder og vanlig treapport. Begge deler ser mye bedre ut enn for noen uker siden! Fine opptak og fine innsitter.

Neseprøver – har lagt  ut noen neseprøver uten lukt like ved meg, også legger jeg ut en med lukt gjemt i gresset foran oss. Hun prøvde å snappe med seg en fra de luktfrie, men etter det søkte hun pent og tok riktig hver gang. Jobbe oss forsiktig videre her.

Det var i grunn alt. På søndag er det ny konkurranse, og jeg kjenner meg veldig rolig i forhold til den. Jeg tror alle øvelsene skal sitte sånn ca greit. Bommer hun på noe så får det heller være

Dette innlegget ble publisert i Hundetrening, Lydighet, Spor, Trening. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s