Sportrening- etter gammelt

I dag skinner solen fra skyfri himmel, og gårsdagens artige lydighetsøkt ligger fremdeles klart i minnet. Sånt får man motivasjon og glede av! Siden jeg har vært overmodig og meldt oss på dobbel sporkonkurranse andre helgen i oktober, må vi jo faktisk ut og trene spor. Og i dag var virkelig dagen for det.

Vi stod opp, sullet litt i rothuset vårt, før vi vendte nesen mot mine foreldres hjem. De bor avsides og utrolig fint til, så her er det mer enn nok av terreng å ta av. Deilig! Rina fikk hvile litt inne mens jeg la ut to spor til henne. Hvert av de var på ca 150-200 meter, det første var litt lenger enn det andre, og begge fikk en ca hviletid på 30 minutter.

Sånn så det vel ut:

  1. Spor 1 – dette gikk i kratt og litt ulendt terreng i en granskog. Sporet hadde 3 vinkler, eller 4, usikker… Og 3 pinner pluss sluttgjenstand. Det gikk opp en bakke, langs kanten på en lang skrent, litt gjennom kratt og over gamle greiner på bakken. Dette sporet var litt virrete, og hun gikk i begynnelsen mye frem og tilbake. Men hun misset ikke et fotsteg, og markerte og plukket de 2 første pinnene. Siste del av sporet hadde hun fått opp tempo (kjøpe hansker! Auuuu!), gikk fremdeles fryktelig nøyaktig, men gikk altså over den siste pinnen. Fant sluttgjenstand med stor glede og iver. Tenker vi må legge mer fokus over på å plukke pinnene med min lukt, og kanskje få ned tempo litt, så matmor henger med
  2. 3 vinkler, 3 pinner + sluttgjenstand. Litt over åpen mark i høyt gress, ned i en nøttetreskog, over noen døde greiner, ut igjen på åpen mark og ned en bakke. Dette sporet gikk som det første sluttet. Utrolig nøyaktig, alle vinklene var kanonfine. Hun var helt sikker på hvor hun skulle, og fant sluttgjenstand uten problemer, men gikk dessverre over alle pinnene. Og ikke husket jeg hvor jeg la de, så her må jeg tenke frem en plan.

Uansett så ikke dette så ille ut som jeg hadde fryktet. Kanskje vi har noe på sporstevne å gjøre *ler* Vi må sette fokusen på pinneplukking, og å holde den gode nøyaktigheten og sikkerheten som hun hadde i spor nummer 2. Rina syntes dette var kjempegøy! Og lurte på om vi ikke skulle ta flere spor. Det blir flere iløpet av helgen, men ikke i dag. Tenker vi tar en lydighetsøkt før jeg drar på jobb. Snakk om lydighet, ja. Jeg har kjøpt meg nye kjegler, gleder meg til de kommer! De er nemlig rooooooosa! Også har jeg kjøpt sett med fire rosa kjegler med hvitt bånd til ruten. Dette må da bli bra? De hadde også et kjempefint lilla halsbånd med matchende kobbel. Tror hun må få det Og forhåpentligvis får hun seg også lilla biteskinn snart Bortskjemte hunden

Dette innlegget ble publisert i Hundetrening, Lydighet, Spor. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s